POST-HBO-OPLEIDING RE-INTEGRATIEPROFESSIONAL

Startdatum
Op dit moment is nog geen startdatum bekend. U kunt zich wel aanmelden voor de cursus: ‘Project opzetten conform de Trechtermethodiek’. Klik hier voor meer informatie.

Diploma
De Post-HBO-opleiding re-integratieprofessional is geaccrediteerd door Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland. Je ontvangt een erkend diploma nadat je de opleiding succesvol hebt afgerond.

Samenwerking 
We werken samen met de Vrije Universiteit Amsterdam. Aan deze opleiding geven VU-wetenschappers en praktijkdocenten les.

Voor wie?
Re-integratie Academie biedt een opleiding aan voor professionals die zich met re-integratie bezighouden. Ook mensen die zich willen omscholen of mensen die zich willen verdiepen in de wereld van re-integratie, zijn van harte welkom. In de re-integratiepraktijk lijkt de nadruk vaak te liggen op zorg- en coachtaken. Succesvolle re-integratie betekent echter dat iemand wordt geplaatst in een baan en gaat participeert op de arbeidsmarkt. Coaching en zorg zijn vaak effectieve en soms noodzakelijke middelen om daadwerkelijke re-integratie te kunnen bewerkstelligen, maar ze zijn zelden voldoende. Voor succesvolle re-integratie, voor daadwerkelijke plaatsing in een baan is vaak meer mogelijk, veel meer.

Resultaat
Re-integratie is een vak. De opleiding wil professionals effectiever en succesvoller maken in het begeleiden van mensen naar werk. De nadruk ligt vooral op activeren, matchen, bemiddelen en plaatsen. De deelnemers krijgen handvatten aangereikt die de zoektocht naar werk vereenvoudigen. Moeilijkheden uit de praktijk gaan zij in de loop van de opleiding te lijf. Aan het eind van de opleiding zullen deelnemers beter in staat zijn om hun klanten snel en duurzaam te plaatsen in een passende baan. De opleiding is praktisch opgezet waarbij veel wordt geoefend tijdens de lessen. De theorie geeft verdieping aan het handelen vanuit verschillende (wetenschappelijke) gezichtspunten.

Meer weten en toelatingseisen?

post hbo opleiding.fw

Startdatum:

Op dit moment is nog geen startdatum bekend. U kunt zich wel aanmelden voor de cursus 'Project opzetten conform de Trechtermethodiek'.

Investering:

Cursusgeld € 3650,-
Studiemateriaal € 350,-
Locatie en lunch € 490,-
Examenkosten € 550,-
De kosten zijn exclusief BTW.

AANMELDEN OPLEIDING

RE-INTEGRATIE ACADEMIE
UW STANDAARD VOOR PROFESSIONALITEIT

Stel uw vraag!